Ardei umpluti cu sos de rosii

de Rocsi in Pui, 22 Iul 2010 | 8479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei nu prea mari
  • 650 gr carne de pui tocata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • pentru sosul de rosii:
  • 2 rosii mari
  • 1 lingura pasta de tomate
  • ulei
  • apa
  • vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu sos de rosii:

Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele.

ceapa se curata si se taie marunt.

morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari.

rosia se curata de pielita si se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se piseaza.

intr-o tigaie se pune ulei.

cand acesta se incins se pune ceapa 2-3 min,peste morcovul iar la urma si rosia .

se lasa cam 10 min.

apoi se adauga si carnea de pui tocata inca 5 min si se inchide aragazul.

intr-un bol se pune acest amestec de ceapa cu carne,se pune si orezul ,care inainte il spalam in foarte multe ape calde.

condimentam cu sare,piper,boia de ardei,se mai pune oul si niste patrunjel verde tocat.

cu acest amestec se umplu ardeii.

intr-o tigaie se pun ardeii in picioare,se pune apa cam cat sa acopere ardeii pe 3 sferturi.

se pune si o rosie taiata bucatele.

se pune sa fiarba la foc potrivit,pana sunt gata.

se face sosul de rosii:

rosiile se curata de coaja si se dau pe un blender.

intr-o cratita se pune 3-4 linguri ulei,se pune rosia pisata,vegeta  si pasta de tomate si 1 canita si jumatate de apa.

se fierb toate circa 10 min.

acesta se serveste langa ardeii umpluti cu putin patrunjel verde pe deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ionix 1

23.07.2010, 18:28

daca-i facit lui unchi-tu o oala de astia, l-ai cucerit nota 10

Nicolae 1

23.07.2010, 19:34

buniiiiii....

Rocsi 1

23.07.2010, 19:35

multumesc fetele si domnule de aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu cartofi si sos de ardei copti