Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii

de aziz in Pui, 10 Mar 2011 | 6122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1pahar si jumatate orez cu bobul lung
  • 3 cani supa sau apa fierbinte
  • o mina de stafide
  • un vf de lingura scortisoara
  • o ceapa micuta
  • sare piper supa instant
  • pt cuptor:
  • un piept de pui si 2 pulpite
  • o ceapa mare
  • 2-3 rosii
  • citeva bete de telina
  • sare piper supa instant 2-3 linguri pasta de tomate
  • usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii:

calim ceapa in putin ulei adaugam stafidele pina se umfla si le scoatem pe un servetel absorbant . Adaugam orezul, apa fierbinte si supa instant, sare, piper, scortisoara. Punem capacul ,focul la mic. Cind s-a absorbit apa se ia de pe foc si se pune folie de aluminium si se lasa la odihnit cam 20 minute. Dupa zece minute de lasat cu folia puteti adauga stafidele. Acoperiti din nou si lasati in continuare la odihnit. Daca nu va deranjeaza culoarea puteti lasa stafidele de la inceput in orez insa nu va mai iesi alb, asta depinde de fiecare.

Se pune carnea la cuptor cu legumele si condimentele +pasta de tomate si o cana jumatate de apa, se acopera cu folie si se da la temperatura maxima, cam 40 minute. Cind carnea este fiarta si legumele la fel se scoate tava se scurge sosul si legumele intr-o sita iar carnea se pune la rumenit in cuptor. Legumele se paseaza in sita pina raman fara pic de pulpa. Sosul se poate amesteca cu lingura de pasta de chilli dar daca aveti copii la masa puteti sa va puneti doar dumneavoastra in farfurie separat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu legume la tigaie