Ardei umpluti-la cuptor

de LUK in Porc, 12 Iun 2011 | 4584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei grasi
  • o ceapa
  • 400 gr carne tocata(de porc)
  • 20gr orez
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 linguri de pasta de tomate
  • 500ml apa
  • o rosie
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti-la cuptor:

 Spalam ardeii si ii curatam de cotor si seminte.Ceapa o tocam marunt(eu am facut-o pasta cu blenderul.Spalam orezul si il punem la fiert.

Punem o lingura de ulei intr- o oala si calim putin ceapa.Adaugam carnea,2 linguri de pasta de tomate,putina apa(40-50ml) ,sare,piper si lasam la foc mic 10-15min amestecand mereu.Oprima apoi focul si adaugam orezul scurs de apa si clatit.

Umplem ardeii cu compozitia de carne si ii asezam intr-un vas uns cu ulei(pentru ca nu stateau prea bine i-am sprijinit cu ajutorul unor felii de cartofi ).Punem deasupra fiecarui ardei cate o feliuta de rosie.Amestecam intr-un bol restul de pasta de tomate si apa si apoi o turnam printre ardei.Dam la cuptor la foc potrivit pentru o ora si 15-20min.Se servesc calzi,cu smantana.

TIPS-URI

1

Daca doriti sa i mancati cu sosul in care fierb,puneti spre finalul coacerii sare,piper si inca 2-3 linguri de pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti-la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua scotiene, cu salata de varza