Aripi de curcan în vin roşu la cuptor

de ionix in Curcan, 13 Dec 2010 | 11809 vizualizari

 

soţul a spus că sunt deliciooooooooase... poate din cauză că le-am cumpărat din piaţă de la Giurgiu :D:D
nici aripi nu mai am, sunt de acum vreo 3 săptămâni :D

 

INGREDIENTE

  • 3 kg aripi de curcan (mie mi-au încăput 4 aripi)
  • un pahar cu vin roşu
  • jumătate de pahar cu apă
  • puţin busuioc uscat
  • o lingură cu unt
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan în vin roşu la cuptor:

Aripile de curcan se taie-n două, se spală bine, se pârlesc (dacă au peri pe ele) şi se spală iar.

Se condimentează cu sare, busuioc şi piper iar apoi se aşează în vasul de yena uns cu unt.

Se toarnă apa şi vinul peste aripi şi apoi se bagă la cuptor.

Se lasă la foc mic vreo 30 de minute şi apoi se dau la foc mediu.

Când sunt aproape gata se dă focul mare şi se lasă până se rumenesc frumos.

Se servesc cu mujdei şi mămăliguţă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

eu am servit lângă cartofi fierţi în coajă şi apoi prajiţi în puţină ceapă...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan în vin roşu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

kamy 1

13.12.2010, 23:35

vad ca si tie-ti place vinul la fripturi buuun 5f

mihaelar63 1

13.12.2010, 23:47

ce frumos rumenite

ionix 1

15.12.2010, 10:44

Kamy, îmi place şi simplu mersic

Mihaela, au fost şi extrem de bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite pane cu piept de curcan si legume