Aripioare crocante cu fulgi de porumb

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 23 Noi 2011 | 13812 vizualizari

 

un fel de KFC :)

 

INGREDIENTE

  •  3 aripioare mari ( cu tot cu copanel)
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura ulei
  • 1 linurita mustar
  • 3 catei usturoi
  • Sare,
  • piper
  • 200 g fulgi de porumb
  • Usturoi granulat
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • Faina
  • Sare
  • Piper
  • condimente picante(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante cu fulgi de porumb:


Aripioarele se taie pe jumatate, vom obtine 6 bucati in afara de partea subtire pe care o aruncam. Intr-un castron se amesteca smantana, uleiul,mustarul, sarea, piperul si usturoiul pisat si se adauga aripioarele care se imbraca bine in sos. Se acopera cu o folie si se pun la frigider cel putin 3 h.


Din ou, faina,lapte, sare si piper se fac un aluat mai gros decat cel de clatite. Fulgi de porumb se faramiteaza, dar nu prea marunt si se amesteca cu usturoi granulat si se pune pe o farfurie.


Aripoarele se scot din marinata, se trec orin aluat, apoi prin fulgii de porumb. Apasati cu o lingura pentru a ramane fulgii pe aripioare.


Intr-o tigaie se pun 300 ml ulei si se incinge. Se adauga aripioarele si se prajesc aprox. 7 min pe fiecare parte; la inceput lasati la foc mediu pentru a se patrunde in interior, iar la sfarsit cresteti temperatura pentru a se rumenii. Aripioarele se scot pe servetele absorbant pentru a elimina surplusul de grasime.


Se servesc simple sau alaturi de cartofi prajiti, sos de rosii cu ierburi aromate sau sos de usturoi cu maioneza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante cu fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Bya Ralu 1

27.03.2013, 14:08

bun bun

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 08:27

ooo..ce bine arata

-Licurici- 1

24.06.2015, 09:17

foarte bun..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui crocant