Pui la cuptor umplut cu ficatei

de Dana_Retetegg in Pui, 18 Dec 2011 | 6114 vizualizari

 

Nu pot sa descriu in cuvinte cat este de bun, cel mai bine este sa-l testati si voi sa va convingeti! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (1500 gr),
  • 500 gr ficatei de pui,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 4-5 linguri ulei de masline,
  • 1 pahar cu apa,
  • 1 pahar cu vin alb,
  • condimente: sare, piper, cimbru, oregano, busuioc, ghimbir, nucsoara, boabe de ienibahar, foi de dafin, verdeturi de Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor umplut cu ficatei:

Puiul l-am spalat foarte bine, i-am taiat extremitatile aripilor si l-am pus intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 minute. Am facut operatiunea aceasta ca sa iasa sangele din el.



Ficateii i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. I-am tocat marunt, la fel si verdeata. I-am amestecat cu 2 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru si oregano.



Puiul l-am spalat din nou foarte bine, l-am umplut cu ficatei si l-am asezat intr-o tava unsa cu ulei.



L-am uns cu putin ulei de masline, l-am condimentat cu toate cele de mai sus. In tava am adaugat apa si 1/2 pahar cu vin.



Am pus tava la cuptor si am lasat la foc potrivit 1 ora si jumatate. La jumatatea timpului de coacere am stropit cu restul de vin.



Il servim cu orice garnitura dorim ... eu n-am mai facut garnitura pt el caci mai aveam si alte bunatati la masa. Merge de minune si cu gogosari sau castraveciori in otet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor umplut cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Dana_Retetegg 1

19.12.2011, 17:02

Silvioara, e greu sa stai pe bucataras cand tii post, ca sunt multe bunatati aici

Dana_Retetegg 1

19.12.2011, 17:02

Merci gabytza

Dana_Retetegg 1

19.12.2011, 17:03

Brunetica, sigur ca-i sexy asa cu piciorusele rumene la vedere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficatei