Aripioare de pui cu sos de telina

de Laly in Pui, 14 Noi 2010 | 4221 vizualizari

 

Sursa:Bucataria pentru toti.

 

INGREDIENTE

  • 20 aripioare de pui
  • 300 ml bere
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 150 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • 2 oua mai mari
  • ulei pentru prajit
  • sare,piper

Pentru sosul de telina:

  • 1 telina mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 100 ml smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui cu sos de telina:

Curatam aripioarele,le parlim la flacara aragazului,apoi le spalam si le scurgem.Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea,otetul,si uleiul.Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate marunt,cimbrul,coriandrul,ghimbirul,sare si piper dupa gust.


Amestecam bine si dam castronul la frigider pentru 3 ore.Dupa ce au stat la marinat aripioarele se scot si le scurgem bine.


Trecem aripioarele prin faina,oul batut si apoi prin pesmet.Le prajim in uleiul incins pana devin rumene.Le scoatem pe servetele absorbante si le lasam sa se scurga de surplusul de ulei.


Pentru sosul de telina:Radem telina cat mai fin.Pisam bine usturoiul si il adaugam peste telina.Frecam ingredientele cu o lingura de lemn,turnand putin cate putin ulei ca la maioneza.Cand am terminat de adaugat tot uleiul,condimentam daca mai este necesar,apoi adaugam smantana.


Servim aripioarele calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu sos de telina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

28_andreea 1

19.11.2010, 13:48

arata fabulos

28_andreea 1

19.11.2010, 13:48

aaa era sa uit.ai primit 5 furculite de la mine

elena1988 1

24.02.2011, 09:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante cu sos de telina