Pui umplut cu midii si sos de lamaie

de laylalala in Pui, 5 Oct 2010 | 2865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui, fara piele si os
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamiae
  • 2 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 2 lingurite sare de mare simpla
  • zeama de la 2 lamai
  • 200 gr midi inghetate (fierte 3-4 minute pana cand se dezgheata)

Pentru sos

  • 300 ml lapte
  • 50 ml Limocello
  • 10 gr amidon alimentar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu midii si sos de lamaie:

Incinge cuptorul la 200˚C.

Pieptii de pui se bat cu ciocanul (puiul se pune intre doua folii alimentare) pana cand devin mai subtiri (dar nu prea subitre) si mai mari.Se unge fiecare piept cu cate ½ lingura ulei de masline, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate si ½ lingurita sare de mare simpla pe fiecare parte.Se impart midiile pe pieptii de pui apoi se ruleaza prinzandu-I cu scobitori pentru a nu se desface.Se pun pieptii de pui intr-o tava, se stropesc cu zeama de lamaie, se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor 15 minute.

Dupa cele 15 minute se inlatura folia de aluminiu si se mai dau la cuptor inca 15-20 minute, stropindu-I din cand in cand cu zeama de lamaie.

Pentru sos se pune la fiert intr-o cratita 200 ml lapte cu Limoncello si un praf de sare.Amidonul se dizolva in 100 ml lapte si se adauga la sos.Se lasa sosul pe foc pana cand se ingroasa apoi se ia cratita de pe foc si se adauga coaja de lamaie.

Pieptul de pui se taie in felii si se servete cu sosul preparat si orez cu sofran.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu midii si sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

La Ancuta 1

05.10.2010, 14:23

mihaelar63 1

05.10.2010, 14:28

ca de obicei ne rasfeti cu delicatese si ce bine arata si orezul cu sofran

Bya Ralu 1

14.12.2012, 10:42

ce super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare taraneasca de cartofi
  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ciuperci