Aripioare picante cu legume

de Sylvia in Pui, 22 Ian 2010 | 8536 vizualizari

 

Un fel de mancare foarte usor de realizat si delicios, daca va place bucataria chinezeasca. Personal prefer sa fie mai picat dar ca sa impacati toate gusturile, lasati participantilor la masa ocazia sa il condimenteze ei insisi, oferind separat pasta de ardei iute, pentru eventuale completari ....evitati in acest fel orice comentariu :)

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare de pui pe care le taiem in trei parti ,
  • o jumatate de ardei rosu taiat patratele,
  • un zucchini ( dovlecel verde) taiat patratele,
  • un morcov mediu taiat tot asa patratele,
  •  cateva champinioane negre rehidratate cu ala clocotita.
  • Ca si condimente am folosit o lingura de sos de soya,
  • o lingura de sos de scoici,
  • putin sos dulce acrisor,
  • un varf de cutit de pudra de ardei iute,
  • o lingurita de amestec de 5 condimente
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante cu legume:

    Intr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si ii lasam singuri cateva minute apoi zucchini si champinioanele rehidratate si taiate. Adaugam apa in care am rehidratat ciupercile, in jur de 150 ml si lasam la foc mic 2 minute, dovlecelul se face foarte repede si trebuie sa ramana usor crocan.

    Dupa aceea punem putin amidon si mai condimentam daca este cazul, personal am mai pus putina pudra de ardei iute ( este un fel de ardei iute maruntit cu tot cu seminte si este foarte picant ) ca sa fie mai picante.  Se pot  degusta  ca atare sau acompaniate de orez, eu le-am mancat  de data asta simple.

TIPS-URI

1

aveti grija la sosul de soya si celelalte condimente care contin sare, e preferabil cand gatiti cu ele sa puneti sarea abia la final daca mai este cazul, eu am adoptat metoda asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

23.01.2010, 23:35

Arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustoase; prezentarea este de nota 10: o armonie de culori!

Sylvia 1

05.02.2010, 14:04

Multumesc

elena1988 1

15.03.2011, 13:24

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Legume mediteraneene si snitzel crocant