Baclava

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 7400 vizualizari

 

TIP: Nu puneti mai mult de 1 lingurita de scortisoara pentru ca are un gust amarui.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
  • 200 g margarina
  • 400 g miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 120 g miere
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se lasa la decongelat foile de placinta.
Foile se impart in 3 parti egale.
Nucile se macina si se amesteca cu scotisoara.
Nucile se impart in 2.
Se topeste margarina.
Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge pana terminam cu prima parte de foi.
Peste foi se pune jumatate din nucile macinate amestecate cu scortisoara.
Se aseaza peste nuci foile (ce-a de-a 2-a parte) care se ung la fel cu margarina topita
pana se termina si cu cea de-a 2-a parte. Se presara a doua jumatate de nuci macinate.
Se acopera cu ultima parte de foi, facand la fel ca si pana acum, le ungem cu margarina.
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 20-30 de minute.
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor inainte de a le baga la cuptor.
Se taie dreptunghiuri. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste pe deasupra.
Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.
Dupa ce a dat in fiert siropul se adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert.
Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia.
Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
Sunt bune reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de 4 Mai.....vreau