Baclava

de Miha in Prajituri, 19 Oct 2009 | 3309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri scortisoara
  • 200 g unt
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 120 g miere
  • 240 ml apa
  • vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3.


Nuca macinata o amestecam cu scortisoara, apoi o impartim in 2 parti.


Punem in tava unsa cu unt prima parte de foi, unse fiecare in parte cu unt topit, din abundenta. Punem deasupra jumatate din cantitatea de nuca,apoi acoperim cu cea de-a doua parte de foi, de asemenea unse cu unt. Urmeaza cea de-a doua jumatate din cantitatea de nuca si la sfarsit ultima parte din foi, de asemenea unse cu unt.


Cu un cutit bine ascutit portionam baclavaua, dupa bunul plac, romburi, patrate sau dreptunghiuri. :) Dam la cuptorul incins la foc mediu, pentru 20-30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra.


Intre timp preparam siropul.


Punem apa la fiert impreuna cu zaharul si mierea. Lasam la fiert pana incepe sa faca spuma deasupra. Spumuim, adaugam si vanilia. Turnam fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.


Se lasa la racit.


 

TIPS-URI

1

daca va place insiropata tare, mariti cantitatile de la sirop

2

intocmai se poate proceda si cu cantitatea de nuca sau zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (12)

ionix 1

20.10.2009, 08:32

sotul meu adooooooooora baclavaua... sarut-mana Miha pt inca o reteta super super tare si nu pare greu de facut

adriana65 1

20.10.2009, 08:41

Baclavaua este preeferata mea . Cât mai însiropastă şi cât de dulceeeee

Miha 1

20.10.2009, 09:37

Va poftesc pe toate la o baclava. Problema e ca nu mai am decat 2 patratele dar vedem noi cum le impartim.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baclava turceasca (reteta video)