Prajitura cu visine si bezea

de reisnaor_2006 in Prajituri, 29 Iun 2015 | 3706 vizualizari

 

A iesit o nebunie de prajitura care s-a mancat rapid.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 300 g de visine fara samburi
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 150 g de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si bezea:

         Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.      

        Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, din loc in loc se introduc visine si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

        Pentru bezea, punem 3 albusuri intr-un castron termorezistent si le mixam bine pana obtinem o spuma.In spuma adaugam si zaharul si mixam dinou pana se inglobeaza complet.

        Cand blatu este aproape gata scoatem blatul din cuptor si cu ajutorul unei spatule nivelam bezeaua facuta si mai dam la cuptor pana se incheaga. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.

2

Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

3

Putem face cu orice tip de fruct umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor