Baclava

de brunetica in Prajituri, 21 Noi 2011 | 6181 vizualizari

 

Am facut reteta de nenumarate ori si de fiecare data o servim cu pofta la cat de delicioasa si aromata este prajitura . Reteta o am din cartea care am facut fotografiato , este o carte foarte veche i s-a ingalbenit si paginile. Sper sa va incant cu aceasta prajitura si va doresc un inceput de saptamana frumos si plin de bucurii !!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de foietaj 
  • 800 g. miez de nuca
  • 200 g. unt
  • 250 g. zahar brun
  •  jumatate de pahar de apa de trandafiri
  • 200 g apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:



  • Tapetam o tava cu hartie de copt, si asezam o foie de foietaj unsa cu unt topit . Peste foaia de foietaj presuram un strat de miez de nuca macinat, peste miezul de nuca asezam o alta foaie de foietaj unsa cu unt , presuram din nou miez de nuca si ultima foaie de foietaj unsa cu unt. Cu un cutit bine ascutit taiem bucati patrate si stropim cu untul ramas , topit si infierbantat. Dupa ce untul a fost absorbit de foile de foietaj , tava se da la cuptorul infierbantat si se coace la foc domol.

  • Siropul il preparam din apa, zaharul. Intr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul, cand zaharul sa topit mai lasam cateva clocote si adaugam apa de trandafiri, lasam circa 1 minunt si oprim flacara.

  • Cand baclavaua este coapta o insiropam cu siropul clocotit.


 

TIPS-URI

1

Am folosit foi de foietaj pentru ca sant mai groase.

2

Am folosit apa de trandafiri pentru ca este folosita in reteta originala.

3

Am folosit o cantitate de miez de nuca mai mare decat scrie in reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

danakarin 1

21.11.2011, 22:36

ce farmec au aceste carti vechi de bucate....si eu am una de la bunica mea, o folosesc cu mult drag.
Reteta e exceptionala, buna buna

brunetica 1

24.11.2011, 12:39

multumesc Rocsi
Multumesc doamna Danakarin , sant foarte utile cartile vechii

dany_dumy2006 1

18.01.2012, 13:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Baclava Lili