Baclava

de Studenta_la_cratita in Prajituri, 24 Mar 2014 | 3600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placintă Bella
  • 600 g nucă măcinată
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 pachet unt
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • 2 căni (400 g) zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 4-5 linguri miere
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se topește untul în cuptorul cu microunde (1 minut și jumătate la 800 w).

Nuca măcinată, cele 4 linguri zahăr și lingurița de scorțișoară se amestecă într-un castron. Se pune o foaie de copt în tavă. Se unge cu o pensulă foaia de copt. Se așează 3 foi (se unge cu unt fiecare foaie). Se pun 2-3 linguri de umplutură. Se așează o foaie, se unge cu unt, iar se pun 2-3 linguri umplutură, și așa până se termină umplutura. Deasupra se pun tot 3 foi, unse fiecare în parte cu unt. Pe deasupra se unge cu unt. Se dă 10 minute la frigider și apoi se taie cu un cuțit bine ascuțit în pătrățele sau romburi.

Se introduce tava în cuptorul încins. Se lasă la cuptor 30 minute, la foc mic, apoi se dă 5 minute la foc mare, să se rumenească.

Cât timp se coace prăjitura, se prepară siropul. Se pune la fiert apa cu zahărul, când începe să fiarbă, se adaugă mierea. Se mai lasă puțin și se adaugă sucul de lămâie. După ce a fiert și s-au topit bine mierea și zahărul, se dă deoparte și se adaugă esențele.

Se scoate tava din cuptor și se adaugă siropul fierbinte cu ajutorul unui polonic.

Se lasă la temperatura camerei minin 3 ore (3 ore luuuuuuungi), pentru a-și trage siropul. Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava