Prajitura turnata cu mere

de susu in Prajituri, 20 Iun 2012 | 3849 vizualizari

 

sursa: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-turnata-cu-mere-17144.html
minunaaaaata

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 13 linguri de zahar
  • 13 linguri de ulei
  • 13 linguri de lapte
  • 16 linguri de faina
  • Coaja de portocale
  • Coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg de mere (5-6 bucati)
  • 6 linguri de zahar
  • 100 grame margarina
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul apoi adugam zaharul si mixam dupa care urmeaza uleiul cate putin si omogenizam. Faina se amesteca cu praful de copt si le adaugam la oua alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite. Merele curatate se dau prin razatoare, adaugi margarina, scortisoara si punem pe foc sa scada zeama. Tapetam o tava, punem ½ din compozitia de aluat, dam 10-12 minute la cuptor dupa care punem merele, cealalta jumatate de aluat peste, nivelam cu lingura si dam iar 30 de minute la foc mic. Prajitura se taie rece si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

20.06.2012, 16:46

ce faina poza ai facut

iri_iri 1

20.06.2012, 20:07

place praji

mamaieelena 1

20.06.2012, 22:19

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat ras (de post)