Prajitura frageda cu mere si piersici

de Angelina_Elena in Prajituri, 22 Mai 2013 | 2960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar
  • 3 galbenuse
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • 1 compot de piersici (800 g)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita mirodenii pentru placinta cu mere Kotayani
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere si piersici:

Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.


Piersicile le lasam la scurs, apoi le taiem cubulete.


Intr-o cratita punem uleiul, fructele, zaharul si mirodeniile Kotayani.


Lasam sa se caramelizeze la foc mic.


Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit.


Intr-un vas punem margarina, zaharul si mixam bine pana cand zaharul se topeste.


Adaugam praful de sarea, esenta de vanilie, galbenusurile si omogenizam.


Treptat adaugam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa framantam usor cu mana.


Vom obtine un aluat fraged din care vom intinde doua foi (eu am intins una, iar din aluatul ramas sora mea a facut “modele”J).


Daca aluatul vi se pare prea moale mai puteti adauga faina.


Impartim aluatul in doua, iar pe masa infainata intindem cu sucitorul prima foaie.


Tapetam tava cu hartie de copt si asezam prima foaie. Dupa cum v-am spus mai sus din aluatul ramas pentru ce-a de-a doua foaie sora mea s-a jucat putin incercand sa faca “modele”:).


Dam tava la cuptorul preincalzit introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.pana se rumeneste frumos deasupra.


Cand este rece se poate pudra cu zahar.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Rocsi 1

22.05.2013, 20:04

Vreau o bucatica ca e pe placul meu

Angelina_Elena 1

22.05.2013, 22:27

Rocsi, te servesc cu drag!

babi5 1

19.06.2013, 16:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea