Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

de Corinuta in Prajituri, 5 Mai 2018 | 5513 vizualizari

 

Știți voi, un fel de tartă, doar că îmi place mult cum sună în italiană, de unde este și rețeta.

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 2 ouă
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 320 g făină
  • 8 g praf de copt
  • Ptr umplutură:
  • 300 g ricotta
  • 50 g zahăr
  • coaja rasa de la 1/2 lămâie
  • 300 g gem de care doriti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni:

Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale, dar nelipicios.

Asezam pe masa o hartie de copt, pudram cu faina si intindem pe ea 2/3 din aluat intr-o forma rotunda cat sa acopere forma de tarta si marginile ei.
Forma de tarta o ungem cu ulei si o pudram cu faina, apoi rasturnam usor in ea foaia de aluat cu hartia de copt in sus. Asezam bine cu mana marginile, apoi indepartam haria de copt si taiem surplusul de aluat care depaseste marginile tavii.
Brânza ricotta se amestecă cu zahărul și coaja de lămâie, după care se întinde uniform peste aluat. Peste brânză turnam marmelada și o întindem cu grijă să nu se amestece cu brânza.
Din aluatul ramas întindem o altă foaie pe masa înfăinată, tăiem fâșii drepte și le asezam peste tartă formând un grilaj.

În cuptorul preîncălzim la 180 de grade C, introducem tarta si o coacem circa 40 de minute (a mea a stat doar 30 de minute la cuptor).
Scoatem tarta la racit pe un suport, iar dupa ce s-a racit, o putem transfera pe un platou și o pudrăm cu zahăr praf. Se taie in felii si se serveste.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura