Pariziene cu urda si stafide

de cristinutanicolita in Prajituri, 20 Sep 2014 | 927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 500 g urda
  • 200 g stafide
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu urda si stafide:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita, se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele , dupa care se framanta pana devine un aluat elastic. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la dospit o ora.


Umplutura: Urda se freaca bine pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu smantana, galbenusurile.zaharul vanilat, esenta si coaja de lamaie. Se omogenizeaza bine compozitia iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma cu zaharul si stafidele.


Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 10 bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de umplutura,se pliaza si se preseaza cu degetele pt a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie fasii care se infasoara peste partea lipita.


Se coc la foc mediu pana ce au o culoare aurie!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

21.09.2014, 16:19

cristinutanicolita 1

23.09.2014, 20:57

Multumesc tuturor

iri_iri 1

06.04.2015, 19:14

Ce bine arată

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu nuca, rom si stafide