Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita, se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele , dupa care se framanta pana devine un aluat elastic. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la dospit o ora.
Umplutura: Urda se freaca bine pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu smantana, galbenusurile.zaharul vanilat, esenta si coaja de lamaie. Se omogenizeaza bine compozitia iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma cu zaharul si stafidele.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 10 bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de umplutura,se pliaza si se preseaza cu degetele pt a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie fasii care se infasoara peste partea lipita.
Se coc la foc mediu pana ce au o culoare aurie!
Pofta buna!
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult