Pariziene cu nuca, rom si stafide

de Angelina_Elena in Dulciuri, 7 Iul 2014 | 1232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 260 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 20 linguri nuca macinata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura rasa cacao
  • lapte caldut
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu nuca, rom si stafide:

Aluat: pregatim maiaua: intr-un castronel punem 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta.


Lasam la dospit 10 minute.


Intr-un vas punem faina, oul, untul topit, apa, zaharul ramas si sarea.


Framantam un aluat pe care il lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.


Umplutura: Peste nuca adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, cacaoa si stafidele.


Adaugam laptele caldut, putin cate putin si omogenizam pana obtinem o compozitie omogena ca la salamul de biscuiti.


Dupa ce a dospit impartim aluatul in 10 parti egale. Intindem fiecare biluta intr-o foaie rotunda pe care o “taiem imaginar” in 2.


Una din parti o franjuram cu un cutit. Pe cealalta parte punem 2-3 lingurite de umplutura si rulam inchizand capetele, pentru a fii siguri ca nu va iesi umplutura.


Tapetam o tava cu hartie de copt. Le punem in tava si le lasam la crescut inca 30 minute, apoi le ungem cu oul batut si le coacem la cuptor preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu nuca, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

07.07.2014, 22:00

Timi

Rocsi 1

07.07.2014, 22:31

Asa ceva nu se refuza

Angelina_Elena 1

08.07.2014, 12:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu urda si stafide