Baclava

de Angelina_Elena in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 6516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (Morarita)
  • 1 pachet unt (de buna calitate)
  • 300-400 g nuca macinata
  • 2 lg zahar
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 4 linguri miere de albine
  • Decor:
  • nuca tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Mai intai am pregatit SIROPUL: apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat sa fiarba inca 2-3 minute, apoi am oprit focul. Cand siropul s-a racit, am adaugat mierea. Topim untul si il lasam de-o parte.

Nucile le-am amestecat cu zaharul. Am uns o tava adanca cu unt si apoi am inceput sa asez in ea cate o foaie si cu ajutorul unei pensule de bucatarie am intins unt topit pe suprafata fiecarei foi de placinta.

Am asezat cate un strat de 3 foi de placinta, a urmat apoi primul strat de nuca macinata, apoi alte 3 foi unse cu unt fiecare, din nou nuca macinata si la final inca 3 foi. Ultimul strat sa fie de foi. Ungem foarte bine cu unt deasupra, apoi cu un cutit zimtat portionam baclavaua.

Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra, cca. 30 de minute, apoi scoatem si o lasat 5 minute sa se odihneaca. Cu ajutorul unui polonic turnam deasupra siropul. Acoperim tava cu un prosop umed si lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baclava rulata pentru Diaaaaaaaa