Desert gogosi

de MotanLaOale in Dulciuri, 1 Mar 2011 | 44633 vizualizari

 

De martisor, pentru toate fetele de pe site! Va doresc o primavara frumoasa si mai calda!

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • 30 g drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (cam 30 minute) la loc calduros.


Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, un praf de sare, untul si laptele cate putin, amestecandu-se bine.


Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura, cam 90 minute.


Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita. Se mai lasa la crescut 30 minute.


Se incinge un ceaun cu mult ulei, cam 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.


Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

 Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

MotanLaOale 1

13.05.2014, 12:52

Camelya 1

06.11.2015, 23:37

MotanLaOale 1

07.11.2015, 00:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cum faci cozonaci- reteta video