Baclava

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Apr 2016 | 1788 vizualizari

 

Este o minunatie de prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 500g nuci
  • 200g unt 82% grasime
  • 300g zahar
  • 100g miere
  • 1 lamaie
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 lingura nucsoara
  • 500ml apa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile se lasa la dezghetat.


Nuca se prajeste putin, se sufla de coji si se lasa la racit.


Rece se macina, fin sau mai mare, si se amesteca cu scortisoara si nucsoara. Eu am macinat-o fin din cauza de mafturosi.


Eu am avut 12 foi in pachet si am zis sa fac 5 straturi impartind foile asa: 3, 2 ,2, 2, 3 si impartind nuca in 4.


Untul se topeste si se lasa la racit.


Se ia o tava de marimea foilor si se unge cu unt topit cu o pensula.


Se ia prima foaie si se pune in tava.


Se unge cu unt si se pune a doua foaie si apoi a treia foaie unsa cu unt.


Se presara un strat de nuca si se niveleaza.


Peste nuca se pune o foaie, se unge cu unt, se pune a doua foaie si se unge cu unt.


Se presara un strat de nuca si se niveleaza.


Se continua cu cate doua foi unse cu unt si stratul de nuca.


Deasupra se pun trei foi unse cu unt.


Cu un cutit ascutit se taie patrate, portionand toata tava.


Se unge bine cu unt si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.


Se pune apa pe foc, se adauga zaharul si se fierbe pana devine un sirop.


Se lasa la racit 15-20 minute si se adauga mierea si zeama de la o lamaie.


Cand este rumenita frumos se scoate tava din cuptor si se toarna tot siropul in tava uniform pe toata suprafata.


Se lasa la racit si siropul sa fie tras de prajitura.


Se taie rece si se poate orna cu fistic sau nuca.


Pofta Buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

11.05.2016, 19:22

Ancutsa 1

05.06.2016, 20:06

Arata delicios

MotanLaOale 1

29.09.2017, 14:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baclava