Baclava

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Apr 2016 | 1525 vizualizari

 

Este o minunatie de prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 500g nuci
  • 200g unt 82% grasime
  • 300g zahar
  • 100g miere
  • 1 lamaie
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 lingura nucsoara
  • 500ml apa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile se lasa la dezghetat.


Nuca se prajeste putin, se sufla de coji si se lasa la racit.


Rece se macina, fin sau mai mare, si se amesteca cu scortisoara si nucsoara. Eu am macinat-o fin din cauza de mafturosi.


Eu am avut 12 foi in pachet si am zis sa fac 5 straturi impartind foile asa: 3, 2 ,2, 2, 3 si impartind nuca in 4.


Untul se topeste si se lasa la racit.


Se ia o tava de marimea foilor si se unge cu unt topit cu o pensula.


Se ia prima foaie si se pune in tava.


Se unge cu unt si se pune a doua foaie si apoi a treia foaie unsa cu unt.


Se presara un strat de nuca si se niveleaza.


Peste nuca se pune o foaie, se unge cu unt, se pune a doua foaie si se unge cu unt.


Se presara un strat de nuca si se niveleaza.


Se continua cu cate doua foi unse cu unt si stratul de nuca.


Deasupra se pun trei foi unse cu unt.


Cu un cutit ascutit se taie patrate, portionand toata tava.


Se unge bine cu unt si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.


Se pune apa pe foc, se adauga zaharul si se fierbe pana devine un sirop.


Se lasa la racit 15-20 minute si se adauga mierea si zeama de la o lamaie.


Cand este rumenita frumos se scoate tava din cuptor si se toarna tot siropul in tava uniform pe toata suprafata.


Se lasa la racit si siropul sa fie tras de prajitura.


Se taie rece si se poate orna cu fistic sau nuca.


Pofta Buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Catalina L 1

11.05.2016, 17:54

excelente

MotanLaOale 1

11.05.2016, 19:22

ancutsa 1

05.06.2016, 20:06

Arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Baclava