Baclava cu nuca

de mimmi in Prajituri, 14 Iul 2014 | 5341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi placinta bella 400g (28 foi)
  • 500g nuca macinata
  • 50g fistic
  • 250-300g unt
  • 2 linguri zahar + 300g
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • un varf lingurita nucsoara macinata
  • 1 pahar apa
  • 1/2 lamaie
  • 5 linguri miere
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu nuca:

Topim untul intr-un bol. Nuca macinata se amesteca cu 2 linguri de zahar, scortisoara si nucsoara.Tapetam tava aragazului cu hartie de copt. Ungem foaia de copt cu unt topit, asezam prima foaie de placinta, pe care o ungem cu unt topit si repetam operatiunea pana avem in total 8 foi de placinta suprapuse, care reprezinta baza baclavalei. Impartim nuca in patru parti egale (125g) iar prima parte o presaram uniform pe baza baclavelei.Urmatorul pas, continuam suprapunerea foilor de placinta unse bine cu unt topit, de data aceasta folosind 5 foi de placinta, din nou presaram 125 g de nuca si continuam cu inca 5 foi de placinta unse, 125 g de nuca, 5 foi de placinta unse cu unt topit, 125 g nuca macinata si 5 foi de placinta unse bine cu unt topit. In total vor rezulta 5 straturi din foi de placinta si 4 straturi din nuca macinata.Dam baclavaua la frigider 30 de minute, pentru a se intari putin untul si a putea taia baclavaua. Portionam baclavaua in cca 30 de felii egale (atatea mi-au iesit mie), Iar untul topit ramas, il turnam printre feliile taiate, aceasta ajutand sa nu se usuce marginile in momentul coacerii.

Coacem la foc mic, pana obtinem o frumoasa crusta aurie. In timp ce baclavaua se coace, pregatim siropul.

Punem la foc, un pahar de apa cu 300 g zahar si lasam sa se lege. In acest moment adaugam sucul de la 1/2 lamaie si mierea si mai lasam sa fiarba 3 minute si il lasam la racit.Scoatem baclavaua din cuptor si turnam siropul rece (cat baclavaua este fierbinte) Acoperim tava cu un prosop umed si o lasam sa se raceasca complet (daca avem destula rabdare) pentru a se intrepatrunde aromele. In momentul servirii, o decoram cu fistic tocat grosier si picurata cu miere. Enjoy !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Valclaudia 1

15.07.2014, 19:06

ce bunatate!!

Lavinia 1

15.07.2014, 21:03

bunatate

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 16:46

dulce si buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA