Baclava cu nuci

de VERONICA2607 in Prajituri, 4 Mar 2012 | 6603 vizualizari

 

o reteta de baclava care nu e greu de preparat

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi pentru placinta
  • 200 gr margarina
  • 300 gr nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 850 gr zahar
  • 1 litru apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu nuci:

Se topeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa punem 6-7 foi.


Peste foi se pun nucile macinate amestecate cu 50 gr zahar si scortisoara.


Peste nuci se pun 4-5 foi tot asa unse cu margarina.


Daca mai ramane margarina o turnam peste prajitura.


Taiem baclavaoa inainte de a o baga la copt.


Facem siropul dintr-un litru de apa si 800 gr zahar, lasam la fiert pana ce scade si avem 500 ml sirop, cand este gata adaugam in el coaja si zeama de la 1/2 de lamaie.


Siropul il turnam peste baclava cand sunt fierbinti amandoua.


Se lasa prajitura la racit , apoi se pune la frigider pentru cateva ore.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Aurelia 07_07 1

05.03.2012, 10:45

Ce bunatate

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:19

buna buna

mamaieelena 1

05.03.2012, 14:41

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute(varianta I )