Baclava cu nuci

de VERONICA2607 in Prajituri, 4 Mar 2012 | 8866 vizualizari

 

o reteta de baclava care nu e greu de preparat

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi pentru placinta
  • 200 gr margarina
  • 300 gr nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 850 gr zahar
  • 1 litru apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu nuci:

 Se topeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa punem 6-7 foi.

Peste foi se pun  nucile macinate amestecate cu 50 gr zahar si scortisoara.

Peste nuci se pun 4-5 foi tot asa unse cu margarina.

Daca mai ramane margarina o turnam peste prajitura.

Taiem baclavaoa inainte de a o baga la copt.

Facem siropul dintr-un litru de apa si 800 gr zahar, lasam la fiert pana ce scade si avem 500 ml sirop, cand este gata adaugam in el coaja si zeama de la 1/2 de lamaie.

Siropul il turnam peste baclava cand sunt fierbinti amandoua.

Se lasa prajitura la racit , apoi se pune la frigider pentru cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negrese Americane - Brownies