Fursecuri persane cu stafide si sofran

de -Miti- in Prajituri, 17 Aug 2011 | 3907 vizualizari

 

Aceaste fursecuri persane cu stafide si sofran se numara printre fursecurile noastre preferate. Sofranul e secretul acestei retete, de aceea sa folositi sofran de calitate. Nu stiu cum este cel care se gaseste la noi in comert, am noroc ca am acces la sofran persan, dar stiu ca se gasesc niste petale asemanatoare celor de sofran, dar carora le lipseste aroma.

 

INGREDIENTE

  • 1 cup unt nesarat
  • 1 1/2 cup zahar
  • 2 cup faina
  • 2 oua mari
  • zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de sofran 
  • varf de cutit de sare
  • 1 1/2 cup stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri persane cu stafide si sofran:

Preparare fursecuri persane cu stafide si sofran


Se amesteca sau mixeaza untul cu zaharul,la care se adauga ouale,unul cate unul.


Se adauga faina,sarea,zaharul vanilat si sofranul si se amesteca pana s-au incorporat.


La sfarsit se adauga si stafidele.


Se pun bucati de aluat cu lingurita in tava si se dau la cuptorul preincalzit.


Rursecurile persane cu stafide si sofran se coc cam 10 minute, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.


 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml...imi e mai usor asa decat sa incerc conversia, mi-e teama sa nu gresesc...in caz ca gresiti macar sa nu fie din vina mea:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri persane cu stafide si sofran" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

DIANA B 1

18.08.2011, 16:16

Chiar nu stiu sa fi vz sofran prin magazine

Cris2711 1

18.08.2011, 16:16

ce bine arata si cat de bune

calinoiu_adriana 1

18.09.2011, 14:32

am facut si eu fursecurile persane cu sofran si stafide ! AM FOLOSIT MASURA 1 CUP!!! sunt foarte dulci! nu se poate adauga doar 1 cup de zahar? ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti