Fursecuri persane cu stafide si sofran

de Adinuta san in Prajituri, 17 Aug 2011 | 4524 vizualizari

 

Aceaste fursecuri persane cu stafide si sofran se numara printre fursecurile noastre preferate. Sofranul e secretul acestei retete, de aceea sa folositi sofran de calitate. Nu stiu cum este cel care se gaseste la noi in comert, am noroc ca am acces la sofran persan, dar stiu ca se gasesc niste petale asemanatoare celor de sofran, dar carora le lipseste aroma.

 

INGREDIENTE

  • 1 cup unt nesarat
  • 1 1/2 cup zahar
  • 2 cup faina
  • 2 oua mari
  • zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de sofran 
  • varf de cutit de sare
  • 1 1/2 cup stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri persane cu stafide si sofran:

Preparare fursecuri persane cu stafide si sofran


Se amesteca sau mixeaza untul cu zaharul,la care se adauga ouale,unul cate unul.


Se adauga faina,sarea,zaharul vanilat si sofranul si se amesteca pana s-au incorporat.


La sfarsit se adauga si stafidele.


Se pun bucati de aluat cu lingurita in tava si se dau la cuptorul preincalzit.


Rursecurile persane cu stafide si sofran se coc cam 10 minute, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.


 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml...imi e mai usor asa decat sa incerc conversia, mi-e teama sa nu gresesc...in caz ca gresiti macar sa nu fie din vina mea:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri persane cu stafide si sofran" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

DIANA B 1

18.08.2011, 16:16

Chiar nu stiu sa fi vz sofran prin magazine

Cris2711 1

18.08.2011, 16:16

ce bine arata si cat de bune

calinoiu_adriana 1

18.09.2011, 14:32

am facut si eu fursecurile persane cu sofran si stafide ! AM FOLOSIT MASURA 1 CUP!!! sunt foarte dulci! nu se poate adauga doar 1 cup de zahar? ,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt