Pasca fara aluat

de babi5 in Prajituri, 9 Mai 2013 | 4241 vizualizari

 

Dragele mele /mei azi avind in vedere ca am avut facuta brinzica de vacuta ,m-am hotarit sa incerc sa fac o pasca . Mi-a suris ideea celor fara aluat, am adaugat citeva la favorite si am optat pentru ce-a a JamileiCuisine ,recunosc ca nu am urmat pasii care Jamila ia descris cu atita generozitate in videoclip .. Eu am zis ca am brinza mai multa sa foosesc o tava mai mare nu una rotunda ,nestiind ca compozitia nu creste prea mult (si cred eu datorita greutati brinzei ). Am mai adaugat si visine fara sambure ,nu am respectat cantitatea de smintina in loc de 400 ml am pus numai 200 si acum sint convinsa ca trebuiesc 400 ml fiindca este grisul care se adauga si grisul "absoarbe" mult lichid ... La final sa vedeti ce a iesit chiar daca nu este ceea ce am dorit de buna este super buna . Sfatul meu sa faceti ce va trece prin minte merita sa incercati .. Nu reusiti nu reusiti asta este ,, ,Multumesc Jamilei pentru reteta din care m-am inspirat ..

 

INGREDIENTE

  • 1kg brinza dulce
  • 4 zahar vaniliat
  • 8 oua
  • 200 gr unt (eu am pus mai putin fiindca nu am avut un pachet intreg )
  • 300 gr zahar
  • 200 gr smintina
  • 100 gr stafide
  • 1 borcan visine fara samburi
  • 5 linguri de faina
  • 4 linguri gris
  • 1/2 praf copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Intr-un castron mai mare am spart ouale ,am adaugat zaharul vaniliat si zaharul si am mixat bine pina a devenit compozitia albicioasa.


Am adaugat untul si am mixat in continuare ,apoi am adaugat brinza si smintina, faina treptat ,urmind cu grisul in acelasi, mod apoi am adaugat stafidele pe care le-am tinut dinainte in rom si visinele fara sambure.


Am amestecat bine apoi intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt am pus compozitia obtinuta si am pus in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.


Se lasa 45 min pina prajitura devine aurie deasupra . Cind este gata o scoatem si o lasam la rece pentru citeva ore ..


Pofta buna ..

 

TIPS-URI

1

Tava in care coacem trebuie sa fie micuta si inalta

2

Cantitatea de smintina trebuie respectata, in loc de 200ml. trebuie 400 ml .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

babi5 1

10.05.2013, 14:22

SimOna asa cum arata o putem numi de adevaratelea prajitura ,dar asa cum spui visinile cu brinza este o combinatie de-ti ploua in gura de pofta . Si cred ca merge foarte bine si cu caise si piersici ,, daca indraznim sa facem combinatii nu poate sa fie decit doua variante ori foarte bun,ori foarte rau ..

diana_k 1

11.05.2013, 20:39

babi5 1

11.05.2013, 22:30

multumesc diana_k de aprecieri este nemaipomenit de gustoasa ,am gresit cu tava data viitoare o sa fie de nota 11 si prezentarea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat