Baclava rulouri

de Lavinia in Dulciuri, 22 Feb 2014 | 2147 vizualizari

 

Le-am vazult la Andreea Dianu si mi-au placut tare mult.Pentru mine este un desert de care nu ma voi satura niciodata!

 

INGREDIENTE

  • 14 foi de placinta
  • 400 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 150 g unt topit

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 250 g zahar
  • 200 g miere
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava rulouri:


  1. Am taiat cca 3 cm marginile foii de placinta.(Mi se pareau putin prea mari foile)

  2. Fiecare foaie de placinta am taiat-o apoi in doua pe latime.

  3. Am amestecat nuca macinata cu zaharul,coaja de lamaie,zaharul vanilat si scortisoara.

  4. Am uns o foaie cu unt topit apoi am pus alta foaie astfel obtinand doua foi suprapuse.

  5. Am presarat cam 2 linguri pline din mixul de nuca macinata si am rulat strans.

  6. La fel am procedat si cu celalalte foi.

  7. Am pus rulourile in tava tapetata cu hartie de copt apoi le-am uns cu restul de unt topit .

  8. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pana s-au rumenit usor.(25-30 de minute)


  9. Intre timp am pregatit siropul.

  10. Am pus zaharul si apa la fiert aprox 5-6 minute.

  11. Am luat de pe foc ,am adaugat mierea si am amestecat bine pana s-a topit complet mierea.

  12. Am pus siropul peste rulouri si le-am lasat in tava pana au absorbit tot siropul.(din cand in cand le-am intors pe o parte si pe alta sa fie bine insiropate)

  13. Se lasa rulourile apoi la racit si se servesc cu mare pofta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava rulouri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Micutza Luana 1

24.02.2014, 12:30

deliciu

Lavinia 1

24.02.2014, 21:19

Luana

jhonyboxing 1

23.02.2015, 00:08

Foarte buna prajitura asta turceasca este un deliciu!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Baclava