Bagheta frantuzeasca

de -Miti- in Piine, 18 Feb 2011 | 3047 vizualizari

 

Traducerea dedicata Onestei,stiu ca ea se uita la ciudatele mele retete dimineata. Imi placea mai mult French Baguette,dar am vrut sa fie in dulcea noastra limba!
Poate nu mi-au iesit mie prea frumoase dar pentru o prima incercare am fost multumita. Plus ca mie nu prea imi place sa am aluat pe maini...si nici sa spal vase!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 1 3/4 lingura drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 300 gr faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta frantuzeasca:

Intr-un bol pune apa si drojdia si lasa deoparte 5 minute.


Adauga sarea si faina,putin cate putin.Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.


Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici prea uscat.Cand poti sa il arunci dintr-o mana in cealalta ca pe o minge e gata.


Se lasa sa creasca 30 minute acoperit cu un prosop de bucatarie.


Se formeaza 3-4 baguette,se pun in forma de copt si se mai lasa 15 minute.Se fac cateva crestaturi.


Se da cu o pensula inmuiata in apa sau lapte.


Se tin la cuptor 25 de minute sau pana cand devin aurii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Cris2711 1

18.02.2011, 17:02

La Ancuta 1

18.02.2011, 19:30

adry88 1

23.05.2011, 21:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala