Covrigi de post

de lucy2002 in Piine, 14 Apr 2019 | 2306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de grau 650
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2-3 linguri de ulei masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura mare de zahar
  • Solutie pentru oparit covrigii:
  • 300 ml apa,
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • Decor:
  • mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de post:

Apa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina.

Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam sarea si uleiul contiunuam cu framantatul pana obtinem un aluat nelipicios.

Aluatul obtinut se lasa la dospit 30 minute.

Impartim aluatul in 7 parti egale, formam bile din aceste parti egale iar in mijloc se face o gaura cu degetul, intindem aluatul pentru a da forma unui covrig.

Punem o cratita cu apa la fiert cu bicarbonat de sodiu, cand clocoteste adaugam pe rand cate un covrig si ii lasam in apa 30 secunde, se scot din apa cu ajutorul unei palete se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se presoara mac. Procedam asa cu toti covrigii pe rand.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 15-20 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Covrigi bavarezi