Paine cozonac

de RuxyRux in Piine, 22 Mai 2011 | 2822 vizualizari

 

Divina...

 

INGREDIENTE

  • 1kg si 100 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 300 gr iaurt
  • 100 gr unt
  • 2 linguri rase sare
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 4 oua mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cozonac:

In vasul de framantat cernem faina. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia uscata.

Deasupra presaram zaharul, pe margine sarea.

Amestecam galbenusurile cu iaurtul, iar albusurile le batem spuma.

Turnam iaurtul cu galbenus peste faina.

Incalzim usor laptele si topim untul in el( taiat bucati).

Incepem sa framantam turnand usor si laptele. Cand obtinem un aluat suficient de vartos adaugam si albusurile batute spuma.

 Framantam pana obtinem un aluat frumos de paine.

 Lasam coca la crescut pana isi dubleaza volumul.

Ungem mainile cu ulei cand aluatul a crescut si il impartim in doua. Ne ies doua paini in doua tavi de cozonac mari.( Cine are tavi mai micute face patru painici)

Intindem foaia de copt( taiata perfect pentru tava) si punem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara. Rulam ca pe cozonac si asezam cu totul in tava la crescut.

Cand a ajuns in marginea tavii, ungem painea cu galbenus si o coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

25.05.2011, 23:05

Mirela...chiar delicioasa...multumesc

RuxyRux 1

25.05.2011, 23:06

Onesta draga mea...esti sigura ca e bine fara paine?

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 23:06

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lipie arabeasca