Paine cozonac

de RuxyRux in Piine, 22 Mai 2011 | 1858 vizualizari

 

Divina...

 

INGREDIENTE

  • 1kg si 100 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 300 gr iaurt
  • 100 gr unt
  • 2 linguri rase sare
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 4 oua mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cozonac:

In vasul de framantat cernem faina. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia uscata.


Deasupra presaram zaharul, pe margine sarea.


Amestecam galbenusurile cu iaurtul, iar albusurile le batem spuma.


Turnam iaurtul cu galbenus peste faina.


Incalzim usor laptele si topim untul in el( taiat bucati).


Incepem sa framantam turnand usor si laptele. Cand obtinem un aluat suficient de vartos adaugam si albusurile batute spuma.


Framantam pana obtinem un aluat frumos de paine.


Lasam coca la crescut pana isi dubleaza volumul.


Ungem mainile cu ulei cand aluatul a crescut si il impartim in doua. Ne ies doua paini in doua tavi de cozonac mari.( Cine are tavi mai micute face patru painici)


Intindem foaia de copt( taiata perfect pentru tava) si punem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara. Rulam ca pe cozonac si asezam cu totul in tava la crescut.


Cand a ajuns in marginea tavii, ungem painea cu galbenus si o coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

25.05.2011, 23:05

Mirela...chiar delicioasa...multumesc

RuxyRux 1

25.05.2011, 23:06

Onesta draga mea...esti sigura ca e bine fara paine?

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 23:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pâine