Painici cu ceapa

de miremirc in Piine, 16 Apr 2011 | 1822 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 210 ml apa calduta
  • 2 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 70 ml ulei

Umplutura :

  • 2 cepe rosii mici
  • 1/2 lgt mac
  • 1/4 lgt cimbru
  • 1 catel usturoi
  • sare
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ceapa:

Pregatim maiaua : amestecam zaharul cu drojdia pana se lichefiaza , apoi adaugam putin apa calduta si lasam la dospit; intr-un castron mare cernem faina si punem maia-ua, sarea, uleiul si apa calduta treptat, framantand pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini si lasam la dospit 1 ora.


Intre timp pregatim umplutura : calim ceapa rosie in ulei, punem catelul de usturoi si cimbrul si mai calim foarte putin ( cam 1 minut ) apoi punem macul si sarea dupa gust si lasam sa se raceasca.


Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 11 bucati ( bilute ) si le modelam ca si in imagini : in mijlocul bilei de aluat facem o adancitura si punem o lingurita de umplutura .


Altfel : intindem bila de aluat cu sucitorul si punem pe ea lingurita de umplutura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam si adunam capetele unul langa altul.


Dupa ce am asezat panicile in tava de copt, le lasam sa creasca cam 30 de minute, apoi le ungem cu putin ulei de masline si apa (4 lg ulei masline si 1 lg apa) .Dam la cuptor pana se coc, dar inainte de a le scoate le ungem din nou cu amestecul de ulei si apa si le mai lasam 5 minute in cuptor pana se rumenesc putin.


Sunt foarte pufoase .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

adry88 1

25.05.2011, 22:06

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 11:11

ce bine arata

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa