Paine neagra cu cartofi

de MotanLaOale in Piine, 19 Apr 2011 | 4500 vizualizari

 

Trebuie sa multumesc lui Ruxy Rux pentru ca m-am apucat sa fac paine. Este prima paine facuta, foatre buna a iesit dar aspectul lasa de dorit.

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina de grau neagra
  • 400g cartofi
  • 40g drojdie
  • 600ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu cartofi:

Cartofii se fierb in coaje cu putina sare circa 30 minute.


Se curata fierbinti si se mixeaza pana devin o pasta. Se mixeaza fierbinti ca sa nu devina cleiosi.


Intr-un castron mai mare se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 100ml apa, cartofii si 100g faina.


Se amesteca pana la omogenizare, se presara cu faina, se acopera cu un servet si se lasa la caldura 30-40 minute.


Cand a crescut maiaua se pune sarea, 400ml apa, restul de faina si se amesteca intai cu lingura si apoi se framanta bine 20 minute. Aluatul trebuie sa-si pastreze forma.


Se presara cu faina, se acopera cu servetul si se lasa la caldura 30 minute.


Se mai framanta 2-3 minute pentru stimularea activitatii drojdiei si se lasa la crescut inca 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.


Se rastoarna pe blatul infainat se framinta putin, se da forma painii (eu am vrut sa iasa ca painea ardeleneasca....mareee) se pune in tava tapetata cu hartie si presarata cu faina, se acopera si se lasa sa creasca inca 20 minute.


Se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura medie 50-60 minute.


Inainte sa fie gata se scoate si se unge cu apa cu o pensula si se introduce inapoi in cuptor pana este gata.


Se scoate pe un servet pus pe un gratar pana se raceste.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

19.04.2011, 14:24

adry88 1

25.05.2011, 22:05

MotanLaOale 1

26.05.2011, 08:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare