Baghete cu portocale si ciocolata

de nyana in Prajituri, 24 Dec 2009 | 2931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g ciocolata amaruie
  • 200g unt moale
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 200g nuci macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • 1galbenus
  • coaja rasa de portocala
  • glazura neagra dr Oetker
  • ornamente colorate
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu portocale si ciocolata:

Pentru aluat, se topeste ciocolata amaruie in bain-marie. Se lasa sa se racoreasca putin si se amesteca intr-un castron cu untul moale; se adauga faina, zaharul, scortisoara, nucile macinate, oul,galbenusul si coaja de portocala rasa. Se framanta un aluat moale. Se incinge cuptorul la 180 grade, se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt. Se intinde o foaie de aluat dreptunghiulara(30x40cm), din care se taie apoi cca 50 fasii lungi de 10 cm; se aseaza pe tavi si se preseaza putin cu furculita ca sa ia nastere niste striatii. Se coc 10-12 minute. Se lasa sa se raceasca. Pentru ornat, se pune plicul de glazura intr-un vas cu apa fierbinte si se toarna peste bastonase apoi punem peste glazura ornamentele colorate. POFTA BUNA

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

JamieO 1

24.12.2009, 11:50

faiv furculition de la mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Rudy