Baghete cu portocale si ciocolata

de nyana in Prajituri, 24 Dec 2009 | 2767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g ciocolata amaruie
  • 200g unt moale
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 200g nuci macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • 1galbenus
  • coaja rasa de portocala
  • glazura neagra dr Oetker
  • ornamente colorate
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu portocale si ciocolata:

Pentru aluat, se topeste ciocolata amaruie in bain-marie. Se lasa sa se racoreasca putin si se amesteca intr-un castron cu untul moale; se adauga faina, zaharul, scortisoara, nucile macinate, oul,galbenusul si coaja de portocala rasa. Se framanta un aluat moale. Se incinge cuptorul la 180 grade, se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt. Se intinde o foaie de aluat dreptunghiulara(30x40cm), din care se taie apoi cca 50 fasii lungi de 10 cm; se aseaza pe tavi si se preseaza putin cu furculita ca sa ia nastere niste striatii. Se coc 10-12 minute. Se lasa sa se raceasca. Pentru ornat, se pune plicul de glazura intr-un vas cu apa fierbinte si se toarna peste bastonase apoi punem peste glazura ornamentele colorate. POFTA BUNA

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Baghete cu portocale si ciocolata-0
Baghete cu portocale si ciocolata-1
Baghete cu portocale si ciocolata-2

COMENTARII (1)

JamieO

JamieO 1

24.12.2009, 11:50

faiv furculition de la mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03