Baigli cu nuca si mac

de AndreaE in Prajituri, 21 Apr 2014 | 2482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 3 linguri smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 120 gr zahar
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte

Umplutura mac:

  • 200 gr mac
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml lapte

Umplutura nuca:

  • 200 gr nuca
  • 3 linguri zahar
  • eseta rom
  • 100 ml lapte
  • coaja de lamaie rasa

Pt uns :

  • 1 ou
  • putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca si mac:

Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit.


Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate.


Intre timp intr-un vas am pus macul cu zahar, zahar vanilat si laptele, si l-am fiert pana a scazut laptele si macula devenit mai cremos, apoi l-am pus la racit.


In alt vas am fiert nuca macinata in lapte unde am pus, zaharul , esenta de rom si coaja de lamaie rasa.


Cand coca a dospit, am impartit in 4 . Fiecare bucata in parte am intins-o pe masa de lucru , lungimea tavii iar in latime cam de o palma deschisa. Pe doua bucati am intins nuca si pe celelalte doua mac. Apoi am rulat.


In tava am pus hartie de copt unsa, pe care am asezat baigli-urile.


Am batut un ou in care am pus putin lapte, apoi cu o pensula am uns fiecare bucata in parte.


Le-am copt in cuptorla 170 grade 45 min.


TIPS-URI

1

Zahar in compozitii se pot pune dupa gust

2

Pt fiecare baigli se pune cc 100 gr de mac/nuca, deci se pot face dupa plac chiar si 3 cu mac si 1 cu nuca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

21.04.2014, 20:22

Ce bun este cel cu nuca

Panacris 1

22.04.2014, 08:01

Delicios cu mac

MOKUSKA 1

30.04.2014, 13:54

ce frumosi ti-au iesit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

la 13:57

Prajitura inteligenta cu ciocolata

ieri la 20:53

Chifle pufoase

ieri la 20:35

Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

ieri la 19:28

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa pentru vara