Baigli cu varză călită

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2014 | 1941 vizualizari

 

A trebuit să mă decid cum voi denumi acest aperitiv minunat, sincer a fost mai greu decât l-am preparat. Între ruladă cu varză sau cozonac cu varză, am ales varianta intermediară baigli cu varză ;) De fapt baigli, e cozonacul unguresc ;)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • lapte 200 ml,
  • apă 200 ml,
  • făină albă de grâu 700 g,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • drojdie Dr. Oetker 1 plic,
  • unt 100 g,
  • ulei de măsline 3 linguri.

Pentru umplutură:

  • varză dulce cca. 500 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri.

Pentru decorat:

  • ou 1 bucată, mix de semințe ( in, susan, floarea soarelui, dovleac).
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu varză călită:

Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a treut din nou la treabă. In recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, untul topi, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. Între timp varza se taocă mărunt, cu ce aparate aveți în dotare, eu am folosit robotul, apoi se pune la călit în minunatul vas Multicooker, programându-se la meniul FRY, ptr cca. 30 de minute, asezonată cu sare, piper și ulei.


După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, se pune pe masa înfăinată, se intinde cu sucitorul, se pune umplutura pe toată foaia, apoi se rulează sub forma de cozonac. Rulada obținută se așează într-o tavă de chec sau cozonac, se unge cu oul bătut și apoi se presară semințele, și se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade. Baigli, se poate consuma cald sau rece;)


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu varză călită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Anett 1

11.11.2014, 09:09

wow, niciodata n-am mancat baijgli sarata!

_Alina_ 1

11.11.2014, 11:39

mirela0911 1

11.11.2014, 11:55

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta la cuptor cu porumb,ceapa verde si salam