Banana bread

de Bucataras in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 7285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • banane coapte – 3 buc.
  • 2 oua
  • făină – 120 g
  • esență de vanilie / pastaie de vanilie – 1 linguriță / ½ pastaie
  • scorțișoară – 1 linguriță
  • alune caju – 80 g
  • zahăr pudra– 140 g
  • lapte – 100 ml
  • smântână de gătit – 50 ml
  • unt la temperatura camerei – 150 g
  • bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
  • Praf de copt – 1 lingurita
  • Sare- un praf
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana bread:

 

  1. Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena.

  2. Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul.

  3. Prajeste alunele caju intr-o tigaie incinsa, fara ulei, pana se rumenesc usor. Taie-le apoi marunt cu un cutit.

  4. Cerne faina intr-un castron si pune peste ea alunele caju, scortioasa si bicarbonatul de sodiu. Amesteca-le usor.

  5. Adauga in compozitia de unt cate un ou, o lingura cu faina, vanilia, apoi lapte si smantana lichida, alternand mereu cu cate o lingura de faina. Omogenizeaza bine, sa nu ramana cocoloase.

  6. Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina si rastoarna compozitia.

  7. Coace banana bread 40-45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca e gata.

  8. Las-o putin la racit, apoi scoate-o din forma sa se raceasca de tot, dupa care tai-o felii.

  9. Este pufoasa si aromata, se potriveste de minune alaturi de o cafea!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bya Ralu 1

13.12.2016, 21:09

-Licurici- 1

14.12.2016, 06:32

Arata foarte bine!

dantes 1

14.12.2016, 14:07

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Banane in sos caramel