Cozonac

de ana in Dulciuri, 2 Apr 2010 | 8599 vizualizari

 

Dupa cativa ani de incercari ,fel si fel de retete anul acesta am gasit reteta potrivita ,asa cozonac face o singura persoana (pe care o cunosc) si care nu da reteta .

 

INGREDIENTE

  • Am preparat la masina de paine
  • 3 oaua
  • 300 ml lapte
  • 700-750 gr faina 
  • 200 ml ulei
  • coaja de lamaie ,vanilie,rom
  • 40 gr drojdie
  • Crema
  • 1 cana zahar
  • 2 albusuri 
  • cacao 
  • rom
  • nuci,stafide,rahat(dupa  preferinte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se clocoteste laptele cu zaharul si se lasa cam 5 minute sa se odihneasca .Intre timp intr-o canita punem 3-4 linguri de lapte caldut cat sa dizolvam drojdia ,1 lingurita de zahar si presaram putina faina deasupra (o lasam la crescut) .Laptele fierbinte il turnam peste faina si dam drumu la masina ori ne apucam sa amestecam cu o lingura ,e ceva de munca.Dupa ce am incorporat toata faina punem galbenusurile frecate cu putina sare ,albusurile batute spuma ,mirodeniile si drojdia din canita.Framantam pana s-au incorporat bine ,apoi punem cate putin ulei caldut (nu pe tot odata) si framantam dupa caz,la masina il lasam la programul de framantat ,la mana il framantam cam 10 minute .Il punem la crescut la cald pana isi dubleaza volumul.


Intre timp pregatim crema.Batem 2 albusuri spuma cu 1 cana de zahar le batem pana se intepenesc in castron ,apoi adaugam cacao ,rom si nucile taiate.


Cand e gata aluatul il impartim in 2 (ies 2 cozonaci medii) sau in 4 daca vreti impletit.intindeti cu mana coca ungeti cu crema (nu multa ca iese din rulou) si rulam.Punem in tavi sii lasam la crescut cam 1 ora.


II coacem la foc mic (depinde de cuptor ,eu am pe gaz si cam parleste,ca sa nu ii ard am pus tava de cuptor dedesupt si am copt cam 1 ora )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ana 1

03.04.2010, 11:17

o sa pun dupa Pasti

ana 1

03.04.2010, 11:20

am taiat numai un coltisor ca nu mai puteam de curiozitate.

Dana Cristea - pusikmea 1

04.04.2010, 17:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu nuca