Makrout

de Lau in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 3969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani gris
  • 1/2 cana faina
  • un praf de sare
  • 1/2 cana unt topit
  • 1/2 cana sirop de trandafiri
  • 300 g curmale
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • unt topit
  • sirop de trandafiri
  • 100 g nuca macinata
  • Sirop
  • 100 g sirop de trandafiri
  • 100 g miere
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Makrout:

Intr-un vas amestecam grisul,faina,sarea adaugam untul topit si omogenizam.

Va rezulta o textura nisipoasa,dupa care se acopera cu folie si dam la rece o ora.

Scoatem compozitia de la rece si adaugam siropul de trandafiri ; se framanta un aluat omogen,invelim in folie si dam la rece 30 min,

Intr-un vas adaugam curmalele si apa cat sa acopere,punem pe foc sa fiarba pana ce se decojesc.

Le pisam cu furculita, adaugam nuca macinata si cate o lingura de unt topit si si o lingura de sirop,scortisoara si amestecam,adaugand unt si sirop pana rezulta o pasta lipicioasa,

Acoperim si dam la rece 30 min dupa care o impartim in 4 parti egale,

Cu mainile umede formam snur,

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 4 parti egale

Fiecare bucata o intindem, adaugam pasta si inchidem,dupa care rulam aluatul ca sa devina neted,dupa care il aplatizam putin si cu cutitul facem forme si taiem diagonala de cca 2 cm si le prajim in baie de ulei.

Sirop-amestecam siropul de trandafiri cu mierea care am incalzit-o putin,

Dupa care le scoatem in sirop,lasam 2 min dupa care le scoatem intr-o sita sa se raceasca si sa se scurga surplusul de sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Makrout" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Tobite