Banana in foietaj (pentru 2 portii)

de nico15 in Dulciuri, 3 Iul 2011 | 8554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 banane
  • foietaj
  • 50-75 g zahar
  • 20 ml cognac
  • frisca la tub
  • fructe de padure( merisoare, mure, zmeura)
  • o cireasa / visina
  • ulei
  • miere
  • inghetata de fructe de padure / vanilie / ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana in foietaj (pentru 2 portii):

Se ia foietajul si se taie in patrate potrivite, cand uleiul este incins(facem proba uleiului, rupem o mica bucatica de foietaj si o punem in ulei cand se ridica la suprafata, uleiul este incins) punem pe rand cate un patrat de foietaj si vom apasa usor cu polonicul deasupra pentru a se forma niste cosulete care ulterior vor fi umplute.

Fiecare cosulet dupa ce s-a prajit se scoate pe hartie absorbanta si se lasa un pic in asteptare. Pe aragaz intr-o tigaie punem 75 g de zahar pentru a se carameliza si trage bananele in el. Taiem bananele in rondele potrivite si cand zaharul a inceput sa se caramelizeze adaugam bananele, stropim cu cognac si lasam bananele sa prinda a frumoasa culoare si un bun gust, dupa care le scoatem din tigaie si trecem la aranjarea cosuletului dupa cum urmeaza.

Luam cosuletele adaugam in fiecare cosulet cantitati egale de banane caramelizate, deasupra punem cate doua cupe de inghetata in fiecare cosulet, imbracam totul cu frisca, adaugam caramelul ramas si ornam cu fructe de padure. In varf se poate pune ca décor o cireasa/ visina si o frunza de menta.

Pofta Buna


Daca ti-a placut reteta noastra "Banana in foietaj (pentru 2 portii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

adasev12 1

03.07.2011, 14:11

ohohooooooo....ce bunatate aici si eu vreau

ionela2682 1

03.07.2011, 14:13

Interesant ..nu stiam ca se poate praji aluatul foietaj ..pare foarte bun la gust!!!

Lau 1

03.07.2011, 16:41

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Melcisori din foietaj umpluti cu nuca