Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

de Rocsi in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 3698 vizualizari

 

Ma laud ca mi-am achizitionat borcanase din astea frumoase, in care pot servi deserturi, salate, supe crema, sosuri sau pot conserva gem, sosuri pentru iarna si alte cele. Pentru inceput am ales sa le folosesc la un desert foarte fain, din ala fara coacere, ca este suficient cata cadura suport pentru a mai umple camara. Desertul este minunat, iar sosul de visine cu menta si lamaie este absolut divin, de vis pot sa zic!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr iaurt
  • 350 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 pachet mic de piscoturi

Pentru sos:

  • 350 gr visine congelate
  • 1 lingurita amidon
  • 2 linguri rase de zahar
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • cateva frunzulite de menta proaspata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie:

Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca.
Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul.
Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa fiarba cam 5 minute.
Amidonul il dizolvam cu 2 linguri de apa, il punem peste visine si amestecam bine.
Cand s-a ingrosat putin, luam sosul de pe foc, il rasturnam intr-un bol.
Punem coaja rasa de lamaie, frunzulitele de menta tocate si le amestecam bine. Lasam sosul sa se raceasca.

Frisca lichida rece, o mixam spuma.
Adaugam mascarponele, zaharul pudra si le incorporam.
La final adaugam iaurtul si vanilia.

In borcanele (puteti folosi si cupe, pahare, ce doriti voi) punem bucatele de piscoturi.
Asezam un strat generos de crema, iar deasupra sos.

Decoram cu bucatele de piscoturi si frunzulite de menta.
Dam deserturile la rece 1-2 ore, apoi le putem servi.
Din aceasta camtitate ies cam 10 portii.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rahela Velicu 1

27.09.2016, 11:22

Lau 1

28.09.2016, 07:09

Rocsi 1

28.09.2016, 21:23

Rahela, Lau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulce de vara