Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

de Rocsi in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 541 vizualizari

 

Ma laud ca mi-am achizitionat borcanase din astea frumoase, in care pot servi deserturi, salate, supe crema, sosuri sau pot conserva gem, sosuri pentru iarna si alte cele. Pentru inceput am ales sa le folosesc la un desert foarte fain, din ala fara coacere, ca este suficient cata cadura suport pentru a mai umple camara. Desertul este minunat, iar sosul de visine cu menta si lamaie este absolut divin, de vis pot sa zic!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr iaurt
  • 350 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 pachet mic de piscoturi

Pentru sos:

  • 350 gr visine congelate
  • 1 lingurita amidon
  • 2 linguri rase de zahar
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • cateva frunzulite de menta proaspata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie:

Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca.

Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul.

Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa fiarba cam 5 minute.

Amidonul il dizolvam cu 2 linguri de apa, il punem peste visine si amestecam bine.

Cand s-a ingrosat putin, luam sosul de pe foc, il rasturnam intr-un bol.

Punem coaja rasa de lamaie, frunzulitele de menta tocate si le amestecam bine. Lasam sosul sa se raceasca.


Frisca lichida rece, o mixam spuma.

Adaugam mascarponele, zaharul pudra si le incorporam.

La final adaugam iaurtul si vanilia.


In borcanele (puteti folosi si cupe, pahare, ce doriti voi) punem bucatele de piscoturi.

Asezam un strat generos de crema, iar deasupra sos.


Decoram cu bucatele de piscoturi si frunzulite de menta.

Dam deserturile la rece 1-2 ore, apoi le putem servi.

Din aceasta camtitate ies cam 10 portii.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

noiinbucatarie 1

27.09.2016, 11:22

Lau 1

28.09.2016, 07:09

Rocsi 1

28.09.2016, 21:23

Rahela, Lau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Manusi