Banana in sos caramel si frisca

de adasev12 in Dulciuri, 14 Ian 2012 | 2434 vizualizari

 

aveam niste banane cam vechi si nu mi se facea catre ele, dar nici de aruncat nu-mi erau...asa ca le-am cocalit eu acolo cum am stiut mai bine...si bune au iesit destul de bune

 

INGREDIENTE

  • 3-4 banane
  • 4 lg zahar
  • un cubulet de unt
  • 50 ml lapte praf diluat
  • 100 g frisca lichida
  • cateva cubulete de ciocolata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana in sos caramel si frisca:

zaharul se pune la foc mic sa se topeasca , pana devine auriu, apoi se adauga untul si se lasa pana se topeste complet ,se adauga si laptele si se omogenizeaza bine

bananele se curata si se rup  in doua( ale mele au fost marisoare, daca sunt mititele se pot lasa intregi), se pun peste caramel si se invart usor, sa se acopere cu sos, se lasa sa fiarba cam 10 min la foc mic in caramel, apoi se pun pe farfurioare si se toarna sosul peste ele. se lasa la rece.

frisca se bate bine si se orneaza bananele reci, iar deasupra peste frisca se mai poote rade ciocolata.

sunt  tare bune...caramelul ia gust de la banane...yammmmmyyyyyyy....!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana in sos caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

adasev12 1

17.01.2012, 14:31

mena....

anomisana 1

22.01.2012, 10:51

Felicitări, nimic nu se aruncă, totul se transformă. Iar cu ajutorul imaginaţiei şi al pasiunii pentru bucătărit, ies bunătăţi minunate.

adasev12 1

22.01.2012, 14:13

anomisana...multumesc.ai dreptate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI