Banana in sos caramel si frisca

de adasev12 in Dulciuri, 14 Ian 2012 | 2496 vizualizari

 

aveam niste banane cam vechi si nu mi se facea catre ele, dar nici de aruncat nu-mi erau...asa ca le-am cocalit eu acolo cum am stiut mai bine...si bune au iesit destul de bune

 

INGREDIENTE

  • 3-4 banane
  • 4 lg zahar
  • un cubulet de unt
  • 50 ml lapte praf diluat
  • 100 g frisca lichida
  • cateva cubulete de ciocolata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana in sos caramel si frisca:

zaharul se pune la foc mic sa se topeasca , pana devine auriu, apoi se adauga untul si se lasa pana se topeste complet ,se adauga si laptele si se omogenizeaza bine


bananele se curata si se rup in doua( ale mele au fost marisoare, daca sunt mititele se pot lasa intregi), se pun peste caramel si se invart usor, sa se acopere cu sos, se lasa sa fiarba cam 10 min la foc mic in caramel, apoi se pun pe farfurioare si se toarna sosul peste ele. se lasa la rece.


frisca se bate bine si se orneaza bananele reci, iar deasupra peste frisca se mai poote rade ciocolata.


sunt tare bune...caramelul ia gust de la banane...yammmmmyyyyyyy....!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana in sos caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

adasev12 1

17.01.2012, 14:31

mena....

anomisana 1

22.01.2012, 10:51

Felicitări, nimic nu se aruncă, totul se transformă. Iar cu ajutorul imaginaţiei şi al pasiunii pentru bucătărit, ies bunătăţi minunate.

adasev12 1

22.01.2012, 14:13

anomisana...multumesc.ai dreptate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banana Nanaimo Bars