Banana in sos caramel si frisca

de adasev12 in Dulciuri, 14 Ian 2012 | 4815 vizualizari

 

aveam niste banane cam vechi si nu mi se facea catre ele, dar nici de aruncat nu-mi erau...asa ca le-am cocalit eu acolo cum am stiut mai bine...si bune au iesit destul de bune

 

INGREDIENTE

  • 3-4 banane
  • 4 lg zahar
  • un cubulet de unt
  • 50 ml lapte praf diluat
  • 100 g frisca lichida
  • cateva cubulete de ciocolata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana in sos caramel si frisca:

zaharul se pune la foc mic sa se topeasca , pana devine auriu, apoi se adauga untul si se lasa pana se topeste complet ,se adauga si laptele si se omogenizeaza bine

bananele se curata si se rup  in doua( ale mele au fost marisoare, daca sunt mititele se pot lasa intregi), se pun peste caramel si se invart usor, sa se acopere cu sos, se lasa sa fiarba cam 10 min la foc mic in caramel, apoi se pun pe farfurioare si se toarna sosul peste ele. se lasa la rece.

frisca se bate bine si se orneaza bananele reci, iar deasupra peste frisca se mai poote rade ciocolata.

sunt  tare bune...caramelul ia gust de la banane...yammmmmyyyyyyy....!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana in sos caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

adasev12 1

17.01.2012, 14:31

mena....

anomisana 1

22.01.2012, 10:51

Felicitări, nimic nu se aruncă, totul se transformă. Iar cu ajutorul imaginaţiei şi al pasiunii pentru bucătărit, ies bunătăţi minunate.

adasev12 1

22.01.2012, 14:13

anomisana...multumesc.ai dreptate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Banana Nanaimo Bars