Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 3839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 banane potrivite
  • 100 gr unt
  • 4 linguri cu zahar
  • 50 ml coniac ori rom
  • inghetata de vanilie preparata in casa
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • fructe proaspete (zmeura/coacaze/afine/capsuni)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane caramelizate cu inghetata de vanilie:

Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic.

Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet.
Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in doua, pe lung.

Se trec bananele, pe ambele parti, prin zaharul caramelizat.

Se scot pe farfuriute, cate doua jumatati, se presara fulgii de ciocolata si se adauga 3-4 cupe cu inghetata.

Se orneaza cu fructe proaspete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane caramelizate cu inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Dya Daniela Andrei 1

29.06.2016, 15:10

Multumesc!!!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:22

VanessaAli 1

16.07.2016, 14:36

Foarte bune!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu dulceata