Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 banane potrivite
  • 100 gr unt
  • 4 linguri cu zahar
  • 50 ml coniac ori rom
  • inghetata de vanilie preparata in casa
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • fructe proaspete (zmeura/coacaze/afine/capsuni)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane caramelizate cu inghetata de vanilie:

Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic.


Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet.

Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in doua, pe lung.


Se trec bananele, pe ambele parti, prin zaharul caramelizat.


Se scot pe farfuriute, cate doua jumatati, se presara fulgii de ciocolata si se adauga 3-4 cupe cu inghetata.


Se orneaza cu fructe proaspete.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane caramelizate cu inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Dya Daniela Andrei 1

29.06.2016, 15:10

Multumesc!!!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:22

VanessaAli 1

16.07.2016, 14:36

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu piersici