Banane cu nuci si lichior de portocale.

de dicarmencitta1957 in Dulciuri, 25 Mar 2010 | 4459 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Sunt foarte bune,mai ales daca au si o cupa de inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 4 banane.
  • 1 baton de scortisoara.
  • 250 gr miez de nuca.
  • 50 gr unt.
  • 100 ml lichior de portocale
  • .6 linguri zahar brun.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane cu nuci si lichior de portocale.:

Aprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yena(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu le-am lasat intregi,oricum banana se inmoaie).Peste banane se distribuie nuca,apoi presaram cele 6 linguri de zahar brun(eu am pus mai mult zahar,deoarece se transforma intr-un zahar caramel,foarte bun),si cele 100 ml lichior de portocale si deasupra bucatelele de unt, le bagam la cuptor pentru 10-15 minute.Cand bananele s-au inmuiat,iar in tava s-a format un sos caramel,scoatem vasul din cuptor si lasam bananele sa se raceasca.Le putem servi suplimentar si cu un sos de caramel la sticluta cumparat din supermarket,iar pe deasupra sa adaugam si 2 sau 3 cupe de inghetata.Cu scuzele de rigoare,dar eu la acea data nu am avut inghetata in congelator.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane cu nuci si lichior de portocale." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii