Banane cu nuci si lichior de portocale.

de dicarmencitta1957 in Dulciuri, 25 Mar 2010 | 2148 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Sunt foarte bune,mai ales daca au si o cupa de inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 4 banane.
  • 1 baton de scortisoara.
  • 250 gr miez de nuca.
  • 50 gr unt.
  • 100 ml lichior de portocale
  • .6 linguri zahar brun.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane cu nuci si lichior de portocale.:

Aprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yena(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu le-am lasat intregi,oricum banana se inmoaie).Peste banane se distribuie nuca,apoi presaram cele 6 linguri de zahar brun(eu am pus mai mult zahar,deoarece se transforma intr-un zahar caramel,foarte bun),si cele 100 ml lichior de portocale si deasupra bucatelele de unt, le bagam la cuptor pentru 10-15 minute.Cand bananele s-au inmuiat,iar in tava s-a format un sos caramel,scoatem vasul din cuptor si lasam bananele sa se raceasca.Le putem servi suplimentar si cu un sos de caramel la sticluta cumparat din supermarket,iar pe deasupra sa adaugam si 2 sau 3 cupe de inghetata.Cu scuzele de rigoare,dar eu la acea data nu am avut inghetata in congelator.Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane cu nuci si lichior de portocale." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Oana 1

25.03.2010, 20:40

Ba mie imi plac foarte mult, sunt suuuper!

Miha 1

25.03.2010, 21:14

Ce bune tre sa fie!

nadina73 1

26.03.2010, 02:05

super grozave

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de portocale