Basmati cu creveți

de Rita Ilies in Fructe de mare, 19 Dec 2013 | 5461 vizualizari

 

Am întâlnit multe persoane care nu agrează fructele de mare, însă creveții au proprietăți extraordinare. În primul rând seleniul conținut de aceștia ajută la buna funcționare a celulelor care compun ADN-ul uman și este anticancerigen luptând mai ales împotriva cancerului de colon și rect. Au efect antiinflamator și previn formarea blocajelor în circulația sângelui, regularizează bătăile inimii și previn stopul cardiac. Nu în ultimul rând, acizii omega 3 protejează împotriva apariției bolii Alzheimer și previn îmbătrânirea prematură. Nu conțin nici prea multe calorii, lucru bun pentru doamne. :) Doar 90 de calorii/100 g.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 150 g orez basmati
  • o cană și jumătate cu apă
  • 150 g creveți
  • 12 ciuperci brune
  • o ceașcă cu porumb
  • o linguriță cu susan
  • o linguriță cu semințe de in
  • două lingurițe cu praf curry
  • sare și piper după gust
  • sos teriyaki
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basmati cu creveți:

Începem cu orezul pe care îl spălăm foarte bine în apă rece. De obicei eu folosesc o strecurătoare deasă pentru a lucra mai ușor. Lăsăm să se stoarcă bine apoi îl punem să fiarbă într-o cratiță.

Când începe să dea în clocot, reducem temperatura și adăugăm ciupercile tăiate după bunul plac. La final adăugăm porumbul, sarea și praful de curry.

Creveții îi gătim la abur. Nu este obligatorie utilizarea steamerului, puteți la fel de bine să folosiți o oală cu apă și o strecurătoare. Condimentați creveții cu sare și piper, puneți-i în strecurătoare, apoi așezați aceasta peste oala cu apă. Acoperiți cu un capac.

Așezați orezul în farfurie, apoi creveții și semințele. La final, stropiți cu sosul teriyaki.

Poftă bună! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Basmati cu creveți" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

laura_n 1

22.12.2013, 12:38

nici mie nu imi plac fructele de mare, cu exceptia crevetilor pe care ii ador. si poate ca nu as fi mancat nici creveti, daca nu i-as fi incercat...oarecum constransa )

Rita Ilies 1

22.12.2013, 14:02

Exact asta am pățit eu cu măslinele! Acum mor după cele verzi și calamata. Cele negre le urăsc!

mihaelam90 1

22.12.2013, 16:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pui in crusta de susan cu orez basmati