Bastonase cu vanilie

de Sim0na in Dulciuri, 2 Iul 2013 | 999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g zahar pudra
  • 125 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu vanilie:

Untul l-am lasat la temperatura camerei 20 minute, apoi l-am pus in blander impreuna cu faina. Am mixat pana am obtinut un amestec sfaramicios, pe care l-am rasturnat intr-un castron. Am adaugat zaharul, vanilia, galbenusurile si putina sare, si am amestecat obtinand un aluat ferm, dar elastic. Aluatul obtinut l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru o ora.

Dupa timpul de odihna, am intins aluatul cu sucitorul, la o grosime de cca 1 cm, iar cu un cutit ascutit am taiat fasii la 1 cm grosime si cca 10 cm lungime. 

Bastonasele le-am pus cu grija intr-o tava tapetata, pe care am dat-o la cuptor pentru vre-o 15 minute, la 180 grade.Cum au iesit?! Absolut delicioase!!!

Abia mi-au ramas cateva ptentru niste poze rapide in ceas tarziu de seara.. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Geanina87 1

02.07.2013, 17:30

madi_marin 1

02.07.2013, 21:12

faci si la comanda? ca ma gandeam ca data viitoare cand ne vedem, sa imi aduci si niste betze d-astea, ca sigur imi plac...

Rocsi 1

02.07.2013, 21:18

Mmm ce aromate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L