Batoane cu dulceata si bezea

de hashul in Prajituri, 27 Mai 2013 | 2066 vizualizari

 

Dementiala, nu ma mai pot opri din mancat :).

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • Faina - 200 gr
  • Unt - 140 gr (temperatura camerei)
  • Zahar pudra - 70 gr
  • Galbenusuri - 3 buc
  • Coaja de la o jumatate de lamaie
  • Un varj de sare

Pentru glazura :

  • Albusuri - 3 buc
  • Zahar pudra - 120 gr
  • Zeama de lamaie - 2 lingurite
  • Nuca macinata - 100 gr
  • O lingurita coaja de portocala
  • O lingurita esenta rom
  • O jumate de borcan de dulceata nu foarte dulce(ceva mai acrisor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu dulceata si bezea:

Pentru aluat se freaca bine faina cu untul taiat cubulete, pastrat la temperatura camerei, impreuna cu restul ingredientelor.


Se face o coca care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 min.


O scoatem dupa 15 min si punem un strat subtire de dulceata iar peste punem bezeaua, care am facut-o mixand bine albusurile cu zaharul,lamaia,esenta si potocala, iar la sfarsit cu o spatula amestecam nuca usor cu albusul.


Se pune din nou tava la cuptor pana se rumeneste si se intareste glazura.


Se lasa la racit si dupa, o taiati cum credeti voi de cuvinta!!! :)

 

TIPS-URI

1

puteti sa puneti si alte esente

2

migdale in loc de nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu dulceata si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

hashul 1

28.05.2013, 10:06

e deliciasa, se topeste in gura
daca imi puneam capul cu ea o terminam imediat, dar a trebuit sa ii las si la sotie

Dea_Dea 1

28.05.2013, 10:42

Bun!!

adry88 1

28.05.2013, 13:58

ce buneeeeeeeee sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Cuburi de gheata"