Prajitura Oco

de miremirc in Prajituri, 24 Oct 2011 | 8241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g faina
  • 1 lg cacao
  • 200 g nuci macinate
  • Crema :
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • Glazura :
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Oco:

Pentru blat : intr-un bol de plastic mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei mixand pana la omogenizare. Ca sa nu se lase albusurile, adaugam untul bucatica cu bucataica. Faina o amestecam cu lingura de cacao si o adaugam peste spuma de albusuri La sfarsit am incorporat nucile macinate, am omogenizat compozitia si am rasturnat-o intr-o tava dreptunghiulara de copt (24*30 cm)


Peste blat turnam crema care o facem astfel : galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi intindem crema peste blatul necopt inca. Stafidele le presaram peste crema.


Asamblare : blat-crema-glazura si dam la cuptor. Dam la copt prajitura pentru 30-40 minute., adika pana se intareste crema .lasam sa se raceasca si taiem, si servim.


Prajitura oco este o prajitura care se pregateste foarte repede si este foarte buna. Va doresc sa o incercati pentru ca este delicioasa !



P.S.: blatul se face si astfel : untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam apoi nucile, faina amestecata cu lingura de cacao, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura prin rasturnare, de jos in sus.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Oco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Kori 1

19.11.2011, 12:35

ce buna-i

mihaelar63 1

05.12.2011, 14:04

Sic prajitura , sic denumirea

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si visine